.

maandag 25 juni 2018

Afbeeldingsresultaat voor matrix
 
THE MATRIX

    1. Het zien van de wereld vanuit het concept van de Matrix laat zien, dat de mens opgesloten zit in een gecontroleerd programma. De mens wordt gemanipuleerd en ziet die kunstmatige werkelijkheid als reëel en onveranderlijk. Deze vorm van massa-manipulatie is al heel oud, maar “de Anderen” beschikken over steeds meer technologie, die ons bewegen in die werkelijkheid versterkt. Als je dit doordenkt is het de ons omringende werkelijkheid een illusie, die via media, films, straling, geluid in ons brein wordt gestampt. Quid bono, niet degene die afwijkt van de voorgeschreven paden. SiTU doet dat uit principe wel. Onderzoek alles en onthoud alles.
    2. Zo'n keurslijf kent uitvallers. Mensen met inzichten en vaardigheden, die deze status quo, dit experiment verstoren, en daarom moeten worden gemarginaliseerd. Ga dus zorgvuldig met je energie om; het is geen onuitputtelijke bron.
    3. Elke religie, elke mythe of filosofie kent zijn Verlosser, de Ene (Neo). Deze persoon voelt het als zijn roeping/wordt hem aangepraat, dat zijn rol de doorslag geeft. Dit is een illusie. Niet dat de confrontatie, zoals in de Matrix wordt beschreven, geen werkelijkheid kan worden, maar samenwerking en bundelen is de enige optie. Werken vanaf en vanuit de basis. Daarom advies: bij een volgende klacht medestanders zoeken en gezamenlijk optreden.
    4. De mens beschikt over mogelijkheden, waarvoor de woorden nog moeten worden uitgevonden. Maar deze moeten constructief en opbouwend worden gebruikt. Dat is de basis van SiTU. Je hebt een dienende rol in deze omgeving. Kijk, analyseer de omgeving waarin je je nu bevindt. Maak eventueel een organogram of een sociogram (verpleging, cliënten). Dit is ook een matrix, waarin cliënten en deskundigen en personeel in een fictie rondwandelen. Dit hoef je ze niet te vertellen. Maak gebruik van de deskundigheid, die er is. Schrijf je in voor een inburgeringscursus!
    5. De strijd speelt zich bovengronds af. Follow the Flow.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten