.

woensdag 26 augustus 2015

Beste Verenigd Links,


We hebben u eerder aangeschreven over Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals – het chemische experimenten programma van de Europese Unie waarvoor ieder jaar tienduizenden dieren worden gedood.
De wet bepaald dat chemische dierproeven alleen als een laatste redmiddel gebruikt mogen worden maar deze wet wordt niet gehandhaafd. Met als resultaat dat dieren chemicaliën in de ogen gedruppeld krijgen of wordt aangebracht op hun gevoelige huid, ondanks de beschikbaarheid van betrouwbare proefmethodes waarbij geen dieren worden gebruikt.
Neem alstublieft actie en onderteken onze brief aan deze handhavingsagentschappen overal in de EU.
Met uw steun hebben we al veel vooruitgang geboekt in het onthullen van de potentieel voorkombare dierproeven die uitgevoerd worden, en het Europese Chemicaliën Agentschap aan te moedigen zicht vast te leggen om serieuze actie te ondernemen om deze onnodige experimenten te stoppen.
We richten ons nu op agentschappen in elke EU lidstaat, zoals het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Milieu, om hen te verzoeken hun beroep uit te oefenen en restricties op dierproeven te handhaven op nationaal niveau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten