.

zondag 24 februari 2019


THE CONCEPT OF HOLLOW EARTH: Admiraal Byrd




De naam van de Amerikaanse admiraal Byrd is onlosmakelijk verbonden met de theorie van de "holle aarde".

De toegang tot deze wereld, ook wel Aygartha of Shambala genoemd, zou zich zowel op de Noord- als op de Zuidpool bevinden. Byrd beweert de ingang bij de Noordpool te hebben ontdekt, tijdens een vlucht in 1926..
In 1947 krijgt admiraal Byrd de leiding over een wetenschappelijke expeditie naar het Zuidpoolgebied. Deze is op militaire wijze georganiseerd en omvat 4000 manschappen, oorlogsschepen, een duikboot en vliegtuigen.
De expeditie heeft tot taak de kust van het Antarctische gebied in kaart te brengen en een basiskamp te vestigen in het Zuidoosten van dit ontoegankelijke gebied. Van hieruit worden verkenningstochten in de regio uitgevoerd. Op een van die tochten verdwijnt het vliegtuig van admiraal Byrd, om later op mysterieuze wijze weer terug te keren.
De expeditie wordt na een aantal weken afgebroken. Bij terugkomst beweert Byrd, dat de volgende dreiging voor de VS uit Antarctica zal komen. Hij slijt zijn laatste dagen in een psychiatrische instelling. Zijn logboek zou verloren zijn geraakt.




Het mysterie van de Antarctische expeditie wordt vaak in verband gebracht met Duitse (Nazi) aanwezigheid in het Zuidpoolgebied. Deze aanwezigheid is een feit. De Swastika heeft er gewapperd. Volgens sommigen zouden de Duitsers er een kolonie hebben gesticht (Neuschwabenland). Hierheen zou de Nazi-elite zijn gevlucht, toen het 3e Rijk ten onder ging. Ten tijde van admiraal Byrds expeditie was deze basis nog operationeel. De Duitsers werden gesteund door entiteiten, buitenaards of uit het binnenste van de aarde.
Het nu volgende is een trancriptie van het logboek van admiraal Byrd, zoals het op het internet wordt aangetroffen. Op het waarheidsgehalt ga ik later in.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten