.

woensdag 20 maart 2013

Wetsvoorstel Europese Verordening Traditionele Gezondheidsclaims

Voorstel van Wet
Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights
Taal:Taal
Views:1182
Ingevoerd:18-03-2013
Geplaatst door:Redactie Earth Matters
Bron:Healthclaims censored

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Wetgeving, Nederland, Politiek, Editors choice, Acties


(Earth Matters | door Rob Gerharts) Bert Schwitters, oud-ondernemer, journalist en onafhankelijk publicist, is als bestuurslid verbonden aan de NPN (Natuur&gezondheids Producten Nederland). In die hoedanigheid is hij sterk betrokken bij de gevolgen van veranderende Europese regelgeving aangaande de natuur- en gezondheidsproducten.
“Ik ben weliswaar geen jurist, maar heb in de afgelopen jaren dermate veel met deze regelgeving te maken gehad, dat ik mijzelf wel redelijk onderlegd in deze materie durf te noemen,” zegt hij glimlachend.
Voor Schwitters is de Europese regelgeving een verkeerde kant opgegaan. “Wat er nu gebeurt, is dat men hele vreemde criteria hanteert. Zo mogen traditionele geneesmiddelen gewoon op de markt gebracht worden als er over de middelen maar voldoende bibliografische gegevens of door deskundigen geschreven verslagen of rapporten zijn. Op zich is dat natuurlijk volkomen terecht, laat ik daar helder over zijn, maar datzelfde zou toch op zijn minst ook voor traditionele levensmiddelen en traditionele gezondheidsclaims moeten opgaan. Maar dat is nu juist het onbegrijpelijke…..daar wordt dus niet op die wijze naar gekeken.” Volgens Schwitters is de norm voor voedsel op de Europese markt al heel lang een norm van absolute veiligheid voor de consument. Producten die niet voldoen aan die strenge eisen komen simpelweg niet op de Europese markt. Volkomen helder. Dus is het risico, volgens hem, per definitie al veel minder dan bij geneesmiddelen, ook bij traditionele middelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten