.

donderdag 26 juli 2012

EIGEN SCHULD?


De Nederlandse (Europese, wereld) staatsburger betaalt het gelag. Zij draait op voor de schuldenberg, die ons dreigt te verpletteren. Wie zijn verantwoordelijk voor de schulden: de banken, wie moeten er gesteund worden: de banken, wie bezitten de schulden: de banken en de investeerders. Vestia gaat voor miljarden het schip in, bij wie, bij de banken. Wie maken de schulden: de burger, de overheden, de bedrijven en de investeerders. Bij wie maken ze de schulden? Bij de banken.

U ziet het al. Geld rolt niet meer, maar het stroomt als water, de effecten worden zichtbaar op het laagste punt. En wie staan daar: de Europeanen, die gekort worden op loon, pensioen en uitkering; hogere eigen bijdragen moeten betalen, terwijl lonen worden bevroren en uitkeringen gekort. Onderwijs, natuur, ouderenzorg, cultuur en kunst moeten het ontgelden. Die moeten zich laten sponsoren, het liefst door een bank.



De banken zijn de facto failliet. Hun bezit en onderpanden zijn beduidend minder waard, dan ze doen voorkomen. Hoe kan het ook anders in een land, waar je complete autofabriek (inclusief personeel) kunt kopen voor 1 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten