.

zaterdag 17 december 2011

THE HEREFORD WORLD MAP - MAPPA MUNDI

http://youtu.be/uO-IJUP_UBQ


Hereford Mappa Mundi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
    
De Hereford Mappa Mundi uit omstreeks 1300 n. Christus.
 
De Hereford Mappa Mundi is een mappa mundi volgens het T-O-kaart patroon, daterend van ongeveer 1300 n. Christus. Het wordt momenteel tentoongesteld in de Kathedraal van Hereford,

Details
De kaart is ondertekend door ene "Richard van Haldingham en Lafford", ook wel bekend als "Richard de Bello", "prebende van Lafford in de Lincoln Kathedraal". De kaart is ongeveer 158 cm bij 133 cm groot, en is daarmee de grootste Middeleeuwse kaart die nog steeds bestaat. De bijschriften zijn geschreven in zwarte inkt, met extra rood en goud, en blauw en groen voor water (de Rode Zee is rood gekleurd).
Jeruzalem is getekend in het centrum van de wereld. Het oosten staat bovenaan en toont onder andere het Hof van Eden in een cirkel aan de rand van de wereld. Groot-Brittannië is getekend onderaan in het noordwesten.
De kaart is gebaseerd op de traditionele berekeningen en vroegere kaarten zoals bijvoorbeeld de Beatus of Liébana codex, en is gelijkaardig aan de Ebstorf kaart, de Psalter wereldkaart en de Sawley-kaart; de kaart komt echter niet overeen met de geografische kennis van de veertiende eeuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten