.

donderdag 25 februari 2016


SiTU Cursus WO2: Hitler's generaals

ERWIN ROMMEL

Afbeeldingsresultaat voor erwin rommel

Toen Duitsland aan de oorlog begon, beschikte het over een grote groep, hoogopgeleide en vakbekwame militairen en ondersteunende diensten. Deze groep technocraten had oorlogservaring opgedaan gedurende WO1. Een soldaat, die toen al opviel, was Erwin Rommel. Hij werd onderscheiden met de “Pour la Merite”, de hoogste militaire onderscheiding. In het begin van de Westelijke veldtocht maakte Rommel's de meeste krijgsgevangen; maar leed ook de hoogste verliezen.

De WO2 heeft 1 militair genie opgeleverd en dat is Rommel, uiteindelijk tot veldmaarschalk benoemd.

Zijn militaire prestaties in Noord-Afrika zijn uitzonderlijk.

Als er momenten zijn geweest, waarop Adolf Hitler de oorlog had kunnen winnen, dan is dat in Noord-Afrika geweest. Hitler weigerde Rommel versterkingen, waar door de slag om El-Alamein verloren ging. Rommel had de Engelsen kunnen verslaan, Cairo bezetten, het Suez-kaal afsluiten en doorstoten naar Palestina (Jeruzalem), Syriƫ en Turkije. Een grand-slam, die Hitler liet lopen, omdat hij de veldtocht tegen de Sovjet-Unie belangrijker vond.

Toch werd Erwin Rommel, het idool voor de Duitse bevolking en parade-paardje voor de Nazi's. Tot en met zijn gedwongen zelfmoord en staatsbegrafenis.






Erwin Johannes Eugen Rommel (Heidenheim an der Brenz, 15 november 1891 - Herrlingen, 14 oktober 1944) was een Duitse veldmaarschalk. Hij speelde een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog in Noord-Afrika. Zijn bijnaam was de woestijnvos. Bij de Tweede slag om El Alamein was hij de tegenstander van Bernard Montgomery. Hij dwong zowel bij de asmogendheden als de geallieerden veel respect af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten