.

donderdag 24 september 2015

VERENIGD LINKS, afdeling Harlingen: ABSOLUUT TEGEN DIERPROEVEN

Beste Verenigd Links,


In een recente documentaire van VICE News werd onthuld hoe apen worden vastgebonden, geschoren en gedrogeerd en hoe er op hen wordt geëxperimenteerd in het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) in Rijswijk – het grootste apenonderzoekslaboratorium in Europa met ongeveer 1300 resusapen en klauwaapjes opgesloten in het centrum. Ambtenaren doen nu een beroep op de overheid om het zinloze leed van primaten niet langer te subsidiëren en we hebben uw hulp nodig om dit initiatief te steunen om te helpen apen te redden.

Primaten gevangen houden in kale, metalen kooien die nauwelijks groter zijn dan hun eigen lichaam, verdoven met ketamine en injecteren met slopende, dodelijke ziekten als dengue, HIV/AIDS, malaria en het West-Nijlvirus is niet alleen wreed, maar de wetenschappelijke realiteit is dat experimenten op primaten verspillend, inefficiënt en onbetrouwbaar zijn.
U kunt helpen! Vraag staatssecretaris Sharon Dijksma, PvdA’er Tjeerd van Dekken die in de Commissie van Economische Zaken zit en VVD’er Rudmer Heerema de motie te ondersteunen die vraagt een plan op te stellen voor afbouw en beëindiging van dierproeven op apen in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten