.

vrijdag 25 september 2015

SiTU: MARTELEN, OOK VAN DIEREN, IS BIJ WET VERBODEN

Compassion in World Farming
Voor de dieren, tegen de vee-industrie!

De jongste slachtoffers van verre veetransporten


Een reis van 4.000 kilometer is voor iedereen lang. Maar wat als je zo ver moet reizen om op je bestemming ‘vetgemest’ of geslacht te worden? En wat als je een jong kalfje bent, nog afhankelijk van de zorg en melk van je moeder? Lange reizen zijn voor jonge kalfjes ongelooflijk zwaar. Het begint slecht en het wordt alleen maar erger.

Onderzoekers van Compassion in World Farming filmden onlangs, in samenwerking met Animal Welfare Foundation en Tierschutzbund Zurich, vreselijk dierenleed tijdens transporten van zeer kwetsbare en gevoelige Europese dieren.
De jonge, hongerige en vermoeide kalveren hebben al een lange reis door Europa achter de rug voordat ze op schepen worden geladen naar landen buiten de EU. De reizen op zee zijn lang en veel kalfjes sterven al aan boord: hun lijken worden achteloos overboord gegooid. Veel kalveren zijn na aankomst zwak en sterven snel.
De kalfjes die deze verschrikkelijke reis wel overleven zijn niet langer meer beschermd door de Europese wet. Ze worden vetgemest op smerige boerderijen en vervolgens op een gruwelijke manier geslacht in Israƫl, of zelfs in oorlogsbied Gaza

Geen opmerkingen:

Een reactie posten