.

vrijdag 2 maart 2012

 

Ranakpur Temple

Intensiteit van het geloven,

gesneden in de Majesteit van Steen


De vijf Ranakpur tempels zijn een van de vijf principe pelgrimsoorden voor Jain toegewijden. De adembenemende omvang en de pracht van de tempel getuigt van de intensiteit van de Jain toewijding en de architectonische kenmerken zijn ware triomfen van Rajasthan vakmanschap. Het complex werd gestemd door reizigers als een van de top 75 wonderen van de wereld. De tempels worden verondersteld te zijn gebouwd door de Jain zakenman Seth Dharna Shah, met steun van de heerser Rana Kumbha in de 15e eeuw. De Koning wordt gezegd dat het hebben geholpen met de bouw op voorwaarde dat de tempels zou worden naar hem vernoemd. De tempel nestelt rustig in een vallei, omringd door de westerse Aravalli heuvels. De structuren zijn gehouwen uit licht-gekleurd marmer. Een enorme ondergrondse kluis, omvat 4800 vierkante meter, creëren de basis voor deze tempel complex, dat bestaat uit de tempels Chaumukha, Parsavanath, Amba Mata en Surya. Van deze Chaumukha centraal staat. De Chaumukha tempel is een architectonisch reimagining van een ‘Nalinigulm Vimana’, of ‘hemelse vliegtuigen “. De ongebruikelijke vorm en structuur geeft een hemelse, bovennatuurlijke verschijning aan de tempel en wordt verondersteld te hebben genomen ten minste 65 jaar in beslag vanwege de structurele complexiteit. De Chaumukha tempel wordt zo genoemd als de naam betekent ‘vier gezichten “, en een vier gezichten idool van de Heer Adinath is vastgelegd in de hoofdkamer, als de godheid.


De vier gezichten van de godheid zijn symbolisch voor de uitoefening van de tirthankara. Het idool wordt geflankeerd door een groot aantal kleinere sculpturen en koepels. Twintig koepels opstaan ​​vanaf het dak van de grote zaal alleen net als vijf andere spitsen, onder elke dat is gehuisvest een beeld van Lord Adinath.


Het kunstwerk op de muren en plafonds zijn werkelijk
adembenemend, een mix van krullen en geometrische mozaïeken. De tempel is voorzien van niet minder dan 1400 gebeeldhouwde pilaren in 24 pilaren zalen en 80 koepels wordt ondersteund door 400 zuilen. De bovenste en onderste koepels zijn verbonden door een reeks van beugels, versierd met gebeeldhouwde goden. Nimfen gesneden sierlijk rond de 45 voet pijler; elke pijler is individueel en zorgvuldig gesneden, zodat geen van de honderden dragers lijken op een ander. Twee kolossale klokken, met een gewicht van 108kg, worden gezien het gebed hall.Parsavanath tempel is ook een van de belangrijkste attracties van Ranakpur complex. De gebeeldhouwde ramen zijn van grote architectonische fascinatie. Heiligdommen gewijd aan Lord Neminath, de 22ste tirthankara, en de zonnegod zijn ook in de buurt gevonden.


De tempel valt het dichtst bij de stad Udaipur, een van de oude Rajput bolwerken, en kan worden geraadpleegd tijdens een verblijf in een hotel in Udaipur. The Leela Palace Kempinsky Udaipur aan de oevers van het meer Pichola is een gerenommeerd luxe hotel in Udaipur, biedt gasten klassieke elegantie en modern comfort te midden van de pracht en praal van de rijke Rajasthan erfgoed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten