.

maandag 5 maart 2012

DUURZAAM EN DIERVRIENDELIJK

We moeten aan het geitenvlees. Er is steeds meer vraag naar geitenkaas (in het buitenland waarschijnlijk) en die wordt gemaakt van geitenmelk. Een geit produceert alleen maar melk als ze drachtig is. Dit resulteert uiteindelijk in een stuwmeer aan jonge geitjes en met name met de bokjes kunnen ze geen kant op. Deze eindigen waarschijnlijk in de destructor. Dat is niet duurzaam, diervriendelijk en vooral niet economisch. Het vlees is best te eten.

De geitenhouders hebben nu een pr-bureau in de arm genomen om het eten van geitenvlees te promoten. Waarschijnlijk is dit hetzelfde bureau, dat de consumptie van ganzenvlees op de kaart zet. Ook hier moet het afschot van duizenden ganzen in Friesland uiteindelijk in de vriesvakken van de Aldi belanden.

Duurzaam en diervriendelijk.



dM, SiTU, 2012


Geen opmerkingen:

Een reactie posten