.

zondag 18 november 2018


SOMETHING TO THINK ABOUT



REVOLUTIE



Dat er een revolutie plaats zal vinden is buiten kijf. Veelal is het referentie-model de “gewelddadige omwenteling”, zoals die zich in Frankrijk, Amerika, Rusland en China hebben voltrokken. Dat de revolutie “haar eigen kinderen opeet” is gemakkelijk te illustreren aan de Franse en de Russische Revolutie. Elk van deze revoluties manifesteert zich in de globale (militaire) machtsverhoudingen van dit moment en deze omwentelingen zijn gestuurd en gepland van “buitenaf”. (Elite, Illuminati, Secret government, Neo-Nazis) Doel van de 1e Wereldoorlog was de val van Tsaristisch Rusland, Het Duitse Keizerrijk (beknot in het Verdrag van Versailles), Oostenrijk-Hongarije en het Ottomaanse sultanaat. Jeruzalem was tot 1918 een islamitische stad.



Maar er zijn andere revoluties. In Griekenland explodeerde de filosofie, literatuur, wetenschap en kunst en cultuur. Pythagoras legde de basis voor onze wiskunde, Plato en Aristoteles worden nog steeds gelezen en beïnvloeden ons gedachtengoed. Archimedes staat nog steeds in de belangstelling bij militaire deskundigen en Heron van Alexandrië vond de stoommachine uit.

Onlangs is een geschrift (kopie) ontdekt met de wiskundige uitgangspunten van Archimedes. Volgens deskundigen is de inhoud explosief en revolutionair.

De Grieken wisten dat de aarde rond was en deden pogingen om de omtrek van de aarde te berekenen en de afstand van de aarde tot de maan.

Deze kennis verdwijnt compleet en wordt vervangen door het concept “flat earth”. Om pas weer op te duiken, als Galileo Galilei zijn telescoop op de planeten richt. Overigens deze lenzen kwamen uit de Nederlanden en zijn misschien wel door de handen van Baruch Spinoza gegaan.

Eerst Italië en later heel Europa kwamen in contact met de Klassieken en stimuleerde de intellectuele, wetenschappelijke en literaire ontwikkeling in West-Europa. Anthonie van Leeuwenhoek was de eerste onderzoeker van de microscopische wereld. Waarlijk een revolutie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten