.

dinsdag 20 augustus 2013

BIER UIT EEN ZAKJE

Ooit een dagenlange trektocht ondernomen tijdens dewelke je plots ongelooflijk verlangde naar een pintje? Wij ook niet, maar voor liefhebbers die de situatie herkennen, heeft Pat's Backcountry Beverages een oplossing uitgedokterd.
Het bedrijf uit Alaska heeft een product ontworpen waarmee je bier tevoorschijn kan toveren door er water aan toe te voegen. Met Pat's Carbonator erbij heb je nog schuim ook.

"Decennialang hebben brouwers geprobeerd een geconcentreerd bier te ontwerpen," legt bedenker Pat Tatera uit. Hij verwijst naar frisdrankproducenten die hun cola als concentraat kunnen verschepen en daar veel geld mee kunnen besparen. Volgens de brouwer mislukten pogingen van anderen altijd omdat ze het water uit het bier wilden zuigen.

Water
Tatera voegt geen water toe om te beginnen, maar wil verder niet te veel kwijt over zijn uitvinding, behalve dan dat zijn bier dezelfde ingrediënten bevat als een normale pint. Hij volgt zelfs het Duitse Reinheitsgebot, een voorschrift dat bepaalt dat bier enkel water, gemout graan, gist en hop mag bevatten.

Rest nog het probleem van het water. Want wanneer je een tocht onderneemt waarbij bier te zwaar is om mee te nemen, moet je toch ook nog water bij je hebben om het concentraat om te toveren tot bier? Tatera geeft inderdaad toe toe dat het systeem het beste werkt in situaties waarin je onderweg water kan vinden en zuiveren.

Prijs
Tatera lanceert zijn producten in september in Amerika. Een concentraat voor vier 'pints' kost zo'n 7,5 euro, terwijl de Carbonator 22,5 euro kost, of 30 euro inclusief zes pakjes poeder om het bier te laten schuimen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten