.

woensdag 29 mei 2013

Foto: Getty Images
       

'Lekker makkelijk hoor: één kind'



AMSTERDAM - Paus Franciscus heeft tijdens een ochtendmis felle kritiek geuit op ouders die maar een kind hebben. Hij vindt het maar niets dat katholieke echtparen het bij een kind houden zodat 'ze op vakantie kunnen blijven gaan' en 'een huis kunnen kopen'.
Paus FranciscusFoto: PPE
"De materiële welvaart verdooft ons (en) haalt onze moed onderuit om naar Jezus te gaan."Hij noemde de verslaafdheid aan het materiële en het tijdelijke de grootste ziekte van onze tijd, meldt de Belgische krant De Morgen.

Nederland

Ook uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat in Nederland het aantal gezinnen met 1 kind stijgt. Volgens hen groeit 1 op de 11 als enig kind op. Toch blijft het twee-kindgezin veruit favoriet. Ruim de helft van de een miljoen gezinnen met een jongste kind in de leeftijd van 8 tot 12 jaar telt twee thuiswonende kinderen.

Zielig?

Overigens  is het niet ’zielig’ om enig kind te zijn. Uit onderzoek blijkt dat enig kinderen gemiddeld gelukkiger zijn dan zij die moeten vechten met hun broers en zussen om aandacht te vragen van hun ouders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten