.

dinsdag 9 april 2013

WIST U DIT? nr. 9

In het eerste Bijbelboek “Genesis” wordt beschreven, hoe God de wereld en de hemel schiep (en alles wat daarin en daarop is) in 6 dagen. Dit gebeurde op 23 oktober 4004 voor Christus. Dit heeft de Ierse bisschop James Ussher (1580-1656) berekend. Fossielen? Die zijn van dieren en planten, die tijdens de Zondvloed ten onder gingen.
James Ussher


Jantje 342 van de familie Oostra in Havelte was een waar zuivelkanon. Als eerste Nederlandse melkkoe ooit bereikte ze in 1989 de productiegrens van 100.000 kilogram melk. Dat is gemiddeld 50 kilo per dag! Aan de basis stond de beroemde fokstier Sunny Boy; zijn nageslacht leverde een buitengewoon hoge melkproductie.
File:Skalsumer Sunny Boy 3.jpg
SUNNY BOY

De Universiteit van Ulster kwam in 2003 met een opmerkelijk advies. Geef de vrouwelijke studenten een stevig ontbijt, maar laat de manlijke studenten hongeren. Onderzoek had uitgewezen, dat vrouwen beter presteerden op intelligentietests, als ze van een goed ontbijt hadden genoten. Mannen presteren beter, als ze hongerig zijn.


Dagelijks een glaasje rode wijn vermindert de kans op hart- en vaatziekten. University College in London beweert dat wijndrinkers slimmer zijn dan geheelonthouders. Dat komt echter niet door de wijn. Wijndrinkers hebben over het algemeen een hoger opleidingsniveau dan niet-drinkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten