.

vrijdag 2 november 2012

INKOMENS AFHANKELIJK


J'Accuse





Wat op dit moment duidelijk wordt t.a.v. een inkomensafhankelijke ziektekostenpremie, is vanaf 2010 al op de GGZ-patiƫnten uitgeprobeerd.

Deze, gemakkelijk te manipuleren en tiranniseren, groep werd geconfronteerd met “de eigen bijdrage”. Een eigen bijdrage voor de psychiater, opname, ambulante zorg en therapeutische activiteiten.

Met dat laatste werd een 40-jarige, gehuwde vrouw geconfronteerd.

Doordat het inkomen van haar man werd meegeteld, moest zij de volle mep betalen. 420 euro per maand! Waarvoor denkt U? Toegang tot een beauty-farm misschien. Nee. Twee dagdelen per week werkte zij op een tuincentrum van de GGZ. Ze leverde daar productie en is vooral lichamelijk bezig. Hiervoor wordt 50 euro per dagdeel in rekening gebracht als eigen bijdrage, 12 euro 50 per uur.

En nee, niemand die zegt:dit is oneerlijk en belachelijk. Ook de SP niet. Ambtenaren en politici laten dit allemaal passeren. Ze zijn de naam “volksvertegenwoordigers (m/v)” niet waardig en geen knip voor de neus waard.

Let me nog te vertellen, dat mevrouw gedwongen werd om te betalen. Het CAK is net als de Belastingdienst onverbiddelijk. De eerste rekening bedroeg iets meer dan 5700 euro. Binnen 14 dagen te betalen. Dat zij zich per direct als deelnemer uitschreef, terug naar de geraniums thuis, kunt U begrijpen.

Nu staat de politiek op zijn of haar achterste benen. Toen vanaf 2010 duizenden GGZ-clienten werden getroffen, zweeg men en stemde in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten